What Are The Top 10 Lightning Interview Questions?

There’s no doubt how Salesforce is changing not just the way businesses operate but additionally the way they serve the customers of theirs especially with products as Salesforce Lightning. It’s a component based framework for improvement from SFDC targeted at simplification of processes for internet business users. Because of its from box component numerous top companies as Adidas, Cisco, Accenture among others are utilizing Salesforce Lightning to relieve the development of theirs in addition to application performance.

Effectively, in case you’re a Salesforce Developer with hands on experience of the Lightning platform you understand employment opportunities for licensed Salesforce Lightning professionals is plenty, statistically speaking more than 5000+ jobs.

Thus that will help you out we’ve prepared 10 common Lightning interview questions. We all know, every job interview differs and also requires company specific preparation along with the fundamental know how of the job interview questions. Nevertheless, the lightning salesforce interview questions we’ve created are particularly after thinking about these factors. Let us dive in!

There’s no doubt how Salesforce is changing not just the way businesses operate but additionally the way they serve the customers of theirs especially with products as Salesforce Lightning. It’s a component based framework for improvement from SFDC targeted at simplification of processes for internet business users. Because of its from box component numerous top companies as Adidas, Cisco, Accenture among others are utilizing Salesforce Lightning to relieve the development of theirs in addition to application performance.

Effectively, in case you’re a Salesforce Developer with hands on experience of the Lightning platform you understand employment opportunities for licensed Salesforce Lightning professionals is plenty, statistically speaking more than 5000+ jobs.

Thus that will help you out we’ve ready Salesforce Lightning interview questions. We all know, every job interview differs and also requires company specific preparation along with the fundamental know how of the job interview questions. Nevertheless, the lightning salesforce interview questions we’ve created are particularly after thinking about these factors. Let us dive in!

It’s the following components:

Experience: It describes a group of modern pc user interfaces that are enhanced for speed. This entails Lightning Experience, any other template based communities, along with Salesforce1 Mobile App.
Lightning Component Framework: It’s a JavaScript framework along with a team of regular parts which allow you to create recyclable parts for modification of Lightning Experience, Salesforce1 Mobile app, along with template-based communities.
Conceptual Building Tools: It describes the drag-and-drop technologies for simple and quick app building and customization. Lightning App Builder is utilized for modification of Lightning Experience and Salesforce1 Mobile app. Community builders are utilized for customization of template based communities.
Lightning Exchange: This describes a department of AppExchange where almost over seventy partner components are located for jump starting the development.
Lightning Design System: It describes one manuals and very best practices of today’s enterprise UX for generating pixel perfect apps that complement the appearance and appeal of the Lightning Experience and also Salesforce1 Mobile app.

Q2). Just how can Lightning Components be utilized together with the Salesforce1 Mobile App?

Ans:-Lightning elements will be utilized together with the Salesforce1 Mobile App by producing a custom Lightning tab that points to the component of ours and also includes that tab in the Salesforce1 of ours Mobile navigation.
Q3). Could a Lightning Component which turns up in the Mobile as well as the Desktop User Interfaces be produced?

Ans:-Lightning Components could be exclusively utilized in Lightning Experience, the Salesforce1 Mobile app, template based communities, along with another standalone apps. Furthermore, it additionally has Lightning parts in a Visualforce page, that permits us to utilize them in Salesforce Classic, Visualforce based communities as well as Console.
Q4). Would you believe Lightning is an Mvc Framework?

Ans:-Lightning is a component based framework.
Q5). Which areas of the Lightning Components are server side and that are on client side?

Ans:-Lightning elements use JavaScript on the client side and Apex on the server side.
Q6). What’s the kind of various occasions in the Salesforce Lightning Component?

Ans:-Application Event: The event features a range which is all over the super App, so any portion that has registered for this particular event receives a notification.

System Event: These’re the activities which are fired by the Salesforce system throughout the lifecycle of the app.

Component Event: The range of this falls to the parent element of this particular event. All of the parts declared by the parent will additionally get informed of this particular event.
Q7). What’s the big difference between the component event as well as the application event?

Ans:-Component Events: these’re used if the parent and kid need to communicate. They use bubbling and capture, just love it’s utilized in DOM events. A difference in a kid portion is going to be communicated to the parent part through the component event.

Application Events: these’re essentially used for communicating some type of change in the aspect of a bigger audience. Any component which is authorized for this particular event can get notified.
Q8). When should component events and also program events be worn?

Ans:-It is generally a wise decision to apply a component event over an application program event. Component events could be managed solely by the elements that are above them in the hierarchy of containment. Therefore, the usage is confined to the components which have to know them.

Application events should be used when something is managed in the application level, such as navigating to a specific record. Application events permit some communication between the components that are in different areas of the application and also have no immediate containment relationship.
Q9). Which interface is commonly utilized for implementation to ensure that a lightning component may be utilized for fast action?

Ans:-Implementation is usually done following the “force: lightningQuickAction” so which the portion may be utilized for fast action.
Q10). Which interface is commonly utilized for implementation to ensure that a lightning component could be utilized as a Tab?

Ans:-The lightning component could be utilized as a Tab by using “force: apps stable.”